katten

Alles over katten

Katten leefden vroeger vrijwel alleen maar in het wild, maar tegenwoordig hebben veel mensen een kat als huisdier. Wanneer er een kat in je woning rondloopt, voelt het toch een stuk minder alsof je alleen bent. Een kat is dus prima voor wat gezelschap, al kan het beestje natuurlijk niet praten. Wel kan hij lekker bij je op de bank komen liggen wanneer jij bijvoorbeeld tv kijkt. Katten vinden het heerlijk wanneer jij ze uitvoerig aait en de beestjes gaan op deze manier ook steeds meer van je houden. Ben jij gecharmeerd van katten en ga je er binnenkort één kopen? Dan moet je natuurlijk rekening houden met een aantal zaken. Zeker wanneer het je eerste kat is, vergeet je waarschijnlijk een aantal dingen. Hieronder krijg je alle informatie, zodat jij niets vergeet.

Zorg voor het juiste eten
Net als hondenvoer is kattenvoer er ook in allerlei verschillende varianten. Sla niet direct een grote voorraad van hetzelfde voer in, zeker niet wanneer je niet weet of je kat hier wel van houdt. Mocht je kat het niet lekker vinden, dan heb je namelijk alles voor niets gekocht. Zonde van je geld dus! Let bij het kopen van kattenvoer ook altijd op het soort voer dat je koopt. Niet alle voer is namelijk geschikt voor alle katten. Sommige katten moeten speciaal voer hebben. Kijk dan ook goed op de verpakking, zeker wanneer je voor het eerst voer voor je kat koopt. Kom je er niet uit? Vraag dan gewoon om advies.

Koop een kattentoilet
Voor een hond koop je een mand of bench om in te slapen, maar voor een kat doe je dit niet. Een kat slaapt namelijk bijna overal. Vaak slaapt een kat op de bank of in de stoel. Een overnachtingsplek kopen is dus niet noodzakelijk. Dit is een kattenbak echter wel. Deze wordt doorgaans gevuld met grind, waardoor een kat zijn behoefte als het ware kan verstoppen. Katten doen hun behoeften van oudsher namelijk buiten en begraven dit vervolgens. Om te voorkomen dat er overal in jouw huis poep en plas van de kat komt te liggen, doe je er dus goed aan een kattenbak te kopen. Of je moet telkens de poep en plas op willen ruimen natuurlijk.

Vergeet het speelgoed niet
Naast eten en een kattenbak, moet je ook het speelgoed niet vergeten. Een kat moet zich immers wel kunnen vermaken in jouw huis. Indien het beestje nergens mee kan spelen, bestaat de kans dat hij dingen in huis kapot gaat maken. Mogelijk krabt hij aan de bank of aan de deur. Hierdoor ontstaat schade. Dit voorkom je echter zonder al te veel moeite. Een beetje speelgoed doet namelijk wonderen. Koop ook een krabpaal. Hier kan een kat zijn frustraties op uitoefenen. Op deze manier laat hij jouw interieur met rust. Bang dat een kat veel schade aanricht in jouw woning? Maak dan een kattenluikje in de deur. Op deze manier kan jouw kat naar buiten en kan hij zich hier vermaken.

Kattenspullen met korting kopen
Een huisdier hebben is natuurlijk leuk, maar het is ook duur. Mooi meegenomen dus wanneer je hier op kunt besparen. Besparen op voer is vaak lastig en ook niet altijd even verstandig. Besparen op speelgoed en een kattenbak behoort wel tot de mogelijkheden. Sterker nog: dit is vrij simpel. Veel van deze producten kun jij op het internet namelijk met korting kopen. Weet jij niet hoe je geld kunt besparen op je kattenspullen? Zoek dan eens naar een forum over katten. Je zult zien dat je geld kunt besparen met deze tips!

Moeilijke hondenrassen
Je heb hierboven het nodige kunnen lezen over katten. Wat we echter nog niet behandeld hebben is het samenleven met andere huisdieren. Zo hebben sommige mensen bijvoorbeeld zowel een kat als een hond. In veel gevallen kunnen deze twee dieren prima onder één dak leven. Dit geldt echter niet altijd. Zo zijn er de nodige moeilijke hondenrassen. Deze rassen kunnen het maar moeilijk verteren dat de aandacht niet alleen naar hen gaat, maar over meerdere dieren verdeeld moet worden. Moeilijke hondenrassen worden in dat geval vaak agressief. Dit kan zowel richting de kat als richting de baas zijn. Katten en mensen kunnen door deze moeilijke hondenrassen dan ook de nodige verwondingen oplopen.