cattery info

Ziekten

Mijn poezen en katers worden jaarlijks ingeënt tegen de gebruikelijke kattenziekten. Ook mijn kittens, die met 13 weken mijn huis verlaten, zijn hiertegen volledig ingeënt, alsook volledig ontwormt.

Mijn poezen en katers worden regelmatig getest op HCM en PKD (via DNA). Ik fok alleen met dieren die, op de hierboven genoemde ziekten, negatief zijn.

Dit geldt ook voor dekkingen aan externe poezen, waarbij de te dekken poes bij voorkeur is getest op HCM en PKD en recent is getest op Aids en Leukemie. 
 

Verkoop

Op het moment dat een kitten uitgezocht wordt en deze dient definitief gereserveerd te worden, vraag ik handgeld ten bedrage van € 100,--. Hiervoor wordt een kwitantie als betalingsbewijs afgegeven. Dit handgeld is een stukje zekerheid voor beide partijen. Mocht het kitten om welke reden dan ook niet beschikbaar zijn met 13 weken, dan ontvangt de koper het handgeld retour. Mocht daarentegen de koper om welke reden dan ook besluiten het kitten niet af te halen, dan wordt hierdoor het recht op restitutie van het handgeld verloren.

Gedurende de periode tussen het eerste bezoek en de datum dat het kitten mee mag naar het nieuwe adres wordt bezoek aan moederpoes en kittens zeer op prijs gesteld, maar wel graag een belletje vooraf.

Als het moment daar is en het kitten mag mee naar huis, dan volgt overdracht van de volgende papieren:

   1. EU dierenpaspoort met inentingsbewijs en gezondheidsverklaring
   2. Stamboom
   3. Overdrachts/Eigendomsbewijs
 

Koopcontract

Tot slot werk ik met een koopcontract. Hierin worden de rechten en plichten van de verkoper en koper beschreven. Deze wordt eveneens op de afhaaldag, tezamen met de andere papieren, overhandigd.

nieuws

29.04.2013 Doris Day

 Lees Meer......................  

more


01.04.2013 Edison Gr. Int. Ch.

Lees meer................

more


27.03.13 Doris Day is drachtig

Lees meer................

more


30.12.12 Gelukkig Nieuwjaar

Lees meer.....

more


28.12.12 HCM onderzoek

Lees meer.......

more